2009/10/04

Karjalanpiirakat


Kyllä se vaan niin on että itsetehdyt on parempia kuin kaupasta ostetut. Harvoin näitä saa tehtyä kun meillä ainakin tuppaa tuo riisipuuro häviämään altayksikön kun sitä tekee.

riisitäyte:
2 dl riisiä
2 dl vettä
nokare margariinia
1 tl suolaa
1 maitoa

Kiehauta vesi, lisää riisi ja nokare margariinia.
Keitä riisiä miedolla lämmöllä 10min välillä sekottaen.
Lisää maito, kiehauta ja anna ruuron kiehua hiljalleen 40min vällä sekottaen.
Lisää suola ennen kuin kaikki maito on imeytynyt riisiin.

Kuoritaikina:
2½ dl kylmää vettä
1 tl suolaa
1 dl vehnäjauhoja
n.5 dl ruisjauhoja

Sekoita jauhot ja suola keskenään lisää vesi. Vaivaa taikina notkeaksi. Leivo pitkäksi pötköksi josta leikkaat pieniä palasia. Kauli piirakkakaulimella ohkaisia pyöreitä kakkuja ja lado ne limittäin pinoon päällekkäin. Muista laittaa jauhoa väliin etteivät jää kiinni toisiinsa.
Poista kuorista liiat jauhot ja laita riisitäytettä päälle. Ei liian paljon muuten tulee yli eikä rypytys onnistu. Rypytä reunat peukalo-etusormien välissä.
Paista uunissa 250*C n.15min
Kasta piirakat uunista tultua maito - voiseokseen ja laita liinan alle pehmenemään/hautumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti