2009/12/09

Poropiirakka


100 g margariinia
1½ dl vehnäjauhoa
1 dl ruisjauhoa
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 rkl kylmää vettä

täyte:
100 g savuporoa
2 dl purjoa
3 kananmunaa
150 g ranskankermaa
150 g juustoraastetta
mustapippuria

Nypi margariini jauhojen ja suolan joukkoon. Lisää kylmä vesi. Painele rasvattuun piirakka vuokaan.
Pilko purjo ja savuporo pieneksi. Lisää kananmunat, ranskankerma, juustoraaste ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi ja kaada pohjan päälle.
Paista uunissa 200*C kauniin väriseksi ja niin että täyte on hyytynyt 20-25 min.

4 kommenttia:

  1. Kiva pohjataikina, tuo ruis antaa siihen varmasti makua. Kuullostaa muutenkin herkulliselta, pitää kokeilla

    VastaaPoista
  2. Ruis antaa makua. Itse pidän pohjista joissa on jotain makua, pelkkä vehnäjauho ei anna mitään makua mihinkään.

    VastaaPoista
  3. kokeiles tätä täytettä ; 150g savuporoa
    1prkki ananasmurskaa liemineen, pala purjoa (pilkottuna ja kuullotettuna), 2 munaa, 2dl ruokakermaa, juustoraastetta

    VastaaPoista
  4. Jaanuska; tuo täyte voisi olla aikas hyvää. Tosin tää savuporo oli aika suolasta mun makuun. Ehdottomasti pitää kuitenkin kokeilla ehdottamaasi täytettä :P

    VastaaPoista