2010/03/28

Sitruunainen rahkapiirakka


Tästä piirakasta tuli hyvää vaikka mielestäni olisi saanut olla vieläkin sitruunaisempi. Seuraavan kerran pitää kokeilla laittaa sitruunajauhoa kokonaan sitruunan tilalla tai korvata kokonaan sillä jauheella.

2 dl maitoa
1 ps kuivahiivaa
1 tl kaardemummaa
1 kananmuna
½ dl sokeria
ripaus suolaa
3/4 dl rypsiöljyä
6 dl vehnäjauhoja

täyte:
1 prk maustettua sitruunarahkaa
1 dl sokeria
1 dl vaniljakreemijauhetta
3 dl maitoa
2 kananmunaa
yhden sitruunan puristettu mehu


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää kuivat ainekset keskenään. Lisää kaikki pohjan ainekset keskenään. Kohota liinan alla parikymmentä minuuttia.
Sekoita täyteen ainekset keskenään.
Levitä pohjan taikina pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota vielä kymmenen minuuttia.
Levitä täytteen ainekset pohjan päälle.
Paista 200*C ½ tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti