2010/04/02

Mustikkaohukaiset


Kaivoinpa pitkästä aikaa Jamie Oliverin keittokirjan kaapista ja pitihän näitä ohukaisia jenkkityyliin kokeilla. Oli älyttömän hyviä vaikka taikinassa ei olekkaan sokeria, mutta eipähän välttämättä tarvitse. Oudokseltaan muksut eivät kauheasti pitäneet kun kaikialla pitäisi olla aina kauheasti sokeria. Syödyksi tuli kuitenkin.

3 suurta kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 kukkurallinen 1 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
hyppyselinen suolaa
mustikoita

Erottele kananmunista valkuaiset yhteen ja keltuaiset toisen kulhoon. Lisää keltuaisten joukkoon vehnäjauhot, leivinjauho, maito ja sekoita kunnes seos on tasaista paksua taikinaa. Vatkaa valkuaiset ja hyppysellinen suolaa kovaksi vaahdoksi. Yhdistä valkuaisvaahto nostellen taikinan joukkoon, älä vatkaa enää.
Paista ohukaiset pannulla. Lisää mustikoita haluamasi määrä ennen ohukaisen kääntämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti