2010/09/12

Letitettyleipä



50 g tuorehiivaa
8 dl vettä
1,8 l sämpyläjauhoja
3-4 rkl pellavasiemenrouhetta
1½ rkl suolaa
1 rkl anista

Murenna hiiva kulhoon. Kaada hiivan päälle lämmin (37*C) vesi. Sekoita. Lisää joukkoon 5 dl jauhoja ja pellavansiemenrouhe ja sekoita. Peitä kulho leivinliinalla. Anna seistä puolisen tuntia ja turvota.
Sekoita taikinaan suola, anis ja loput jauhoista. Sekoita niin että irtoaa kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa lisää sämpyläjauhoja. 
Kohota taikinaa leivinliinan alla puolisen tuntia.
Vaivaa taikina uudelleen kimmoisaksi jauhotetulla levipöydällä. Jaa taikina kahten osaan. Jaa kumpikin puolikas kolmeen osaan. Letitä samanlailla kuin pullapitko. Kierritä lopuksi pyöreiksi leiviksi.
Paista joko uunipellillä tai irtopohjavuuassa.
Kohota leipiä vielä 20-30min. Voitele haalealla vedellä.
Paista uunin alaosassa 200*C 35-40min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti