2011/08/10

Omena-kookospiirakka






Löysin ihanan tuntuisen reseptin karamellikengät blogista. Tosin reseptiin oltiin käytetty raparperia ja halusin tehdä omenasta.  Mutta tästä tuli hyvää ja omena sopi tähän kuin nakutettu. _Pohjaan tein pieniä muutoksia, esim. kaapissa ei ollut yhtään laktoositonta maitoa.. Tarjosin tämän vaahdotetun vaniljakastikkeen kera. Hyvää oli kyllä ilmankin että ei välttämättä tarvitse yhtään mitään seuraksi.

1 kananmuna
1 dl sokeria
100 g margariinia
1 dl mehua
1,5 dl vehnäjaujoja
1 dl ruisjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

omenoita väliin ( pakkasessa oli vielä viime vuotisia omenaviipaleita josta tein soseen. Yksi jäätelö purkillinen (900g:n) olikohan 3-4 pientä omenaa)

muruseos:
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl kookoshiutaleita
2 rkl vaniljasokeria
1 dl sokeria
100 g margariinia

Sekoita käsivispilällä kulhossa muna ja sokeri. Lisää sulatettu voi ja maito, sekä kuivat aineet. Näin helppo pohjan ohje siis! :)Levitä taikina voideltuun pyöreään vuokaan. Levitä päälle omenasose. Paista pohjaa ja omenasosetta 200 asteessa 15min.Valmista sillä aikaa kookosmuruseos.
Sekoita kaikki muruseoksen aineet murumaiseksi taikinaksi. Levitä ilmavasti esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista noin 20min. Peitä tarvittaessa välillä leivinpaperilla, jottei piirakka saa liikaa väriä.

4 kommenttia:

  1. Nam, maistaisin mielelläni:)

    VastaaPoista
  2. Eikun tekemään :) Tämä oli älyttömän hyvää ja helppotekoinenkin.

    VastaaPoista
  3. tämä olisi kyllä minun mieleeni,rakastan omenapiirakoita =P

    VastaaPoista
  4. Vilijaana: ehdotomasti kokeilemaan sitten ;)

    VastaaPoista