2013/05/27

Persikka-ananaspiirakka


Tämä ohje oli muistaakseni viimevuoden yhteishyvä-lehdessä.
Jäänyt vain kokeilematta. Mutta varmasti teen jatkossa, tämä oli hyvää.

125 g margariinia
2 kananmunaa
2½ (3) dl sokeria
1 prk kermaviiliä
2 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja (käytin vehnäjauhoja ja ohrajauhoja)
1 rkl leivinjauhetta
1/4 tl kaardemummaa

lisäksi:
1 prk persikkakuutioita
1 prk pieniä ananaspaloja

pinnalle:
sokeria

Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen kermaviili, maito ja jäähtynyt rasva. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaardemumma keskenään ja sekoita munaseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta hedelmäpaloista neste. Levitä hedelmät taikinan päälle. Paista piirakkaa 200*C uuninkeskitasossa 30-35min. Ripottele lämpimän piirakan päälle hieman sokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti