2014/07/19

Appelsiini-mansikkakakku






6 munan täytekakkupohja, tuorejuusto-appelsiini täytteellä.

6 kananmunaa
1½ dl sokeria
3 dl jauhoja ( 1½dl perunajauhoja, loput ohrajauhoja, 2-3 rkl grahamjauhoja)
1½ tl leivinjauhetta

Vatkaa huonenlämpöist kananmunat sokerin kanssa ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään. Lisää kananmuna-sokerivaahtoon siivilän läpi puuhaarukalla nostellen. Älä sekoita tai vaivaa kovin ettei vaahdon rakenne lässähdä.
Kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista 175'C kunnes pohja on kypsä eikä tartu taikinaa kokeiltaessa tikkuun. Jäähdytä kakkupohja.

täyte:
2 prk appelsiinituorejuustoa
1 annos kreemiä (1 dl vaniljakreemijauhetta, 2½-3 dl vettä)
1 appelsiini mehu
1 appelsiinin kuoriraaste
1 prk ranskankermaa
6 liivatelehteä (olisi varmasti riittänyt 5kpl)

Lämmitä tuorejuustot huoneenlämpöiseksi. Vaahdota ranskankerma. Lisää tuorejuustot joukkoon. Lisää appelsiinin kuoriraaste. Liota liivatelehtiä 10min kylmässä vedessä. Lämmitä appelsiinimehu. Lisää liivatelehdet yksitellen appelsiinimehun joukkoon. Jäähdytä mehu hyvin ja lisää täytteen joukkoon. Halkaise kakkupohja 1-3 osaan ja täytä välit. Laita yöksi jääkaapiin tekeytymään, jähmettymään.

Koristele kermavaahdolla ja mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti