2015/01/26

Pätkiskakku



Tätä tuli joskus tehtyä aika paljon ja sitten kyllästyin. Nyt ajattelin testata miltä maistuisi jos jätän tästäkin vehnäjauhon pois niinkuin olen monesta kakusta jättänyt. Kokeilin tehdä tätä niin että en laittanut yhtään ruisjauhoja,mutta laitoin perunajauhoja. Hyvä kokeilu, aika murevainen kuitenkin. Ohjetta sille en tähän kuitenkaan laita.

5 dl jauhoja (käytin; ohra, tattari, ruis, riisi, mantelijauhoja jokaista desin.)
2 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeri
1 rkl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua voita
2 dl maustamatonta jogurttia
1 pss pätkiksiä
3 kananmunaa

kuorrute:
170-200g tummaasuklaata
25g voita

Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. 
Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan joukkoon kananmunat ja jogurtti. Lisää lopuksi kuivat ainekset. Sekoita huolellisesti puuhaarukalla.
Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n.45min 175'C.
Kuorruta kakku halutessasi suklaakuorrutteella. Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa tai mikrossa ja kaada kakun päälle. Anna suklaan jähmettyä kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti