2015/10/07

Hummingbird cake eli kolibrikakku gluteeniton


Tähän ihanuuteen törmäsin sattumalta. En enää muista mitä etsin tai selasin. Vasta tänään katselin muita samalla nimellä olevia ja versioita on vaikka kuinka. Kakunmuotoon tämän saa myös helposti.
Päätin ensin tehdä vehnättömän mutta teinkin sitten kokonaan gluteettoman. Jauhoja vaihdellen saa juuri sellaisen kuin haluaa. Käyttäen niitä vehnäjauhojakin jos haluaa, minä en halua.

2 dl tattarijauhoa
1 dl kookosjauhoja
1 dl riisijauhoa
1,5 dl fariinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl sitruunajauhoja
1 tl kanelia
1 dl kookoshiutaleita
1 tlk ananasmurskaa
2 banaania
2 munaa
1½ dl ruokaöljyä

Tuorejuustokuorrutus:
50 g pehmeää voita
n. 2dl tomusokeria
200 g vaniljatuorejuustoa

Pinnalle:
kookoshiutaleita 

Sekoita jauhot, sokerit, leivinjauhe, sitruuna, kaneli ja kookoshiutaleet kulhossa. Valuta ananasmurska siivilässä. Soseuta banaanit haarukalla.
Sekoita hedelmien joukkoon munat ja öljy.
Lisää kuivat aineet.
Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina voideltuun ja leivinpaperilla vuorattuun korkeaan uunipeltiin/piirakkavuokaan, n. 20 x 20 tai vähän isompi.
Paista 175 asteessa n. 35 min. Kumoa toiselle leivinpaperille.

Sekoita kuorrutuksen aineet kulhossa, mutta älä vatkaa liikaa, ettei kuorrute tule liian löysäksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakkulevyn pinnalle. Ripottele päälle kookoshiutaleita ja leikkaa annospaloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti