2016/01/10

Karitsan ribs


Lammasta tai karitsaa meillä on syöty suhteellisen vähän. Tätä lihaa olen tehnyt aika vähän loppujen lopuksi. Erityisesti pidän kolmen lihan lihapadasta. Nyt ajattelin että alan opettelemaan tekemään kunnolla muitakin lammas ruokia. Syksyllä ostin ison satsin pakkaseen lihaa ja nyt sitten opetellaan tekemään jotain hyvää ruokaa niistä.
Tämän voi tehdä joko uunissa näin talvella ja kesällä sitten ulkona grillissä.


karitsan tai lampaan kylkipaloja
3 valkosipulin kynttä
fenkolia
rosmariinia
mustapippuria
sokeria
oliiviöljyä
1 sitruunan mehu + kuoriraaste

Laita liha pussiin ja mausteet kaikki joukkoon. Anna maustua vähintään kolme tuntia mielummin yön yli. Kääntele välillä niin maustuu tasaisemmin.
Ota kylkipalat huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen paistamista lämpeämään.
Kääri kylkipalat folioon ja paista 200'C tunnin ajan. Ota foliosta pois ja jatka paistamista vielä 15-20min. Niin että palat saavat hyvän paistovärin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti