2016/01/15

Sitruuunapiirakka (gluteeniton)


Joskus aikasemminkin tehnyt tätä piirakkaa. Nyt tein vaan fariinisokeria normi sokerin tilalle ja gluteenittomana. Hyvää tuli näinkin. Vähensin sokeria aika reilusti ja tuo fariinisokeri antaa hiukan eri makua tähän hyvällä tavalla. 

murotaikina

125 g voita
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
2½ dl tattarijauhoja
1 dl maissijauhoja
1 rkl psyllium- jauhetta
1 tl leivinjauhojetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maustamatonta jogurttia
1-2 sitruunan kuoriraaste

Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää kananmuna ja sekoita. Lisää kuivat ainekset ja sitruunan kuoriraaste. Lisää lopuksi jogurtti. Lisää taikina voideltuun piirakkavuokaan. Paista uunissa 225'C 15-20min uunista riippuen.

sitruunatäyte

2 dl fariinisokeria
5 rkl jauhoja (3 rkl riisijauhoja, 2 rkl kookosjauhoja)
3 sitruunan mehu
4 keltuaista
50 g voita

Sekoita sitruunamehu, fariinisokeri ja jauhot kattilassa. Lämmitä melkein kiehuvaksi. 
Lisää keltuaiset ja voi, kiehauta.

marenki

5 valkuaista
1 dl sokeria/fariinisokeria

Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri. Fariinisokeria käyttäen ei saa kovin kaunista marenkia, että jos haluat kauniin marenkikuorrutuksen niin käytä normi valkoista sokeria tai fariinisokeria vähemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti