2016/02/19

Granaattiomenaleivos


Törmäsin ihanan näköiseen leivonnaisen kuvaan tammikuussa facebookissa. Vihdoin ystävänpäiväksi oli Irma omaan blogiinsa ohjeen laitanut, kiitos. Nämä löytyvät Irman ihannekakku-blogista ystävänpäivä leivoksen nimellä. Itse kun en tehnyt ystävänpäiväksi muutin nimenkin, ja tuttuun tapaan hiukan muokkasin ohjetta ja muutin jauhot. Tästä tuli siis laktoositon ja gluteeniton.

Brownies pohja:
150g tummasuklaata (maidoton)
100 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 rkl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
1½ dl tattarijauhoja
1 dl maissijauhoja
1 rkl psyllium-jauhoja

täyte:
5 dl kermaa (varmaan 4 dl olisi hyvin riittänyt)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (en löytänyt laktoositonta philadelphia tuorejuustoa kaupasta tiedän että sitä kyllä on..)
2 isoa granaattiomenaa (tuli pyreenä melkein 5 dl)
1½ dl sokeria
8 tl liivatejauhetta
3 rkl vettä

Sulata suklaa mikrossa. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen. Yhditä kuivat ainekset keskenään. Sekoita sula suklaa voi-sokerivaahtoon. Lisää kuivat ainekset siivilän läpi taikinaan. Paista pienessä uunipanussa/vuuassa 175'C n25 min.

Kuori granaattiomena. Poista syötävät osat ja puserra lopuksi siemenet pois. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sokeri kerman joukkoon. Sekoita liivatejauhe vesitilkkaan. Lämmitä mikrossa. Kun annat seoksen hiukan kiehahtaa ei jää liivatteen makua eikä ikäviä yllätyksiä kakkuun. Sekoita tuorejuusto kerman joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää granaattiomenamehu/pyre täytteen joukkoon ja lopuksi liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kaada brownies pohjan päälle. Tasoita pinta ja anna hyyttyä vähintään 4-5 tuntia.




1 kommentti:

  1. Kiva, minäkin sovelsin juuri Ravintolapäivänä ohjettani gluteenittomiksi ja laktoosittomiksi ja hienosti toimi moussekakuissa. Ja Philadelfiaa löytyy laktoosittomana kuten nykyään mascarponeakin. Ihanaa että ohjeeni löysi myös blogiisi, kiitos siitä. Leipomisintoa ja iloa

    VastaaPoista